ПРОСЛАВА У ДРУШТВУ ПРИЈАТЕЉА ШКОЛЕ
28.01.2014


Свечаном академијом, школску славу Светог Саву обележили су и ученици и запослени у ОШ „Краљ Петар Први“. Осим деце и родитеља, гости ове школе били су и представници Градске општине Палилула, чланови општинског Већа Милош Стојиљковић и Ивица Стојановић.

„Драго ми је што, заједно са овим малишанима, присуствујем прослави школске славе. Користим прилику да, у име руководства општине Палилула, честитам славу наставницима и ученицима и пожелим пуно среће, здравља и успеха у даљем раду“, рекао је Милош Стојиљковић, већник Градске општине Палилула.

Прослава је отпочела химном Светом Сави коју је извео школски хор, а у наставку су ученици говорили песме и приче посвећене овом утемељивачу српске Цркве, државе и школства. Пре ове централне прославе, ученици школе су у својим одељењима имали појединачне прославе.

„За нас је ово најсвечанији дан и ми га обележавамо сваке године. Мислим да ћемо то још дуго, дуго, чинити на исти начин. У госте су нам дошли родитељи и пријатељи школе, као и представници наше општине“, рекао нам је Роберт Џунић, директор ОШ „Краљ Петар Први“.

Поводом 27. јануара, Дана обележавања школске славе „Свети Сава“, председник Градске општине Палилула-Ниш, Бобан Џунић је у име руководства Општине упутио честитку свим школским установама на подручју општине Палилула, са жељом да Дан првог српског архиепископа и просветитеља „Светог Саве“, наставна особља и ученици обележе у добром расположењу и лепим мислима. Председник Џунић је указао и на трајне вредности које је дух светосавља оставио будућим покољењима. (ЕКОполис, Д.В)

ФОТО ГАЛЕРИЈА